Bestaand voertuig ombouwen naar CNG

 

 Er zijn tegenwoordig zeer veel fabrieksklare aardgas/Groengas automodellen en occasions beschikbaar. Maar het is ook mogelijk om een Groengasinstallatie in uw personen- of bestelauto te laten inbouwen. Dit kan bij 90% van alle auto`s met een benzinemotor.

Een auto met een Groengasinstallatie rijdt niet anders dan een auto met een benzine- of dieselmotor. Wel maakt de motor van een auto met Groengasinstallatie minder geluid dan een dieselmotor en trilt ook aanzienlijk minder. De grote verschillen zitten voornamelijk in het brandstofsysteem van de Groengasinstallatie.

De druk van gas wordt tijdens het tanken verhoogd tot circa 200 bar. Dit gecomprimeerde gas (Compressed Natural Gas, CNG) wordt in het voertuig opgeslagen in tanks die zo ruimtebesparend mogelijk worden gemonteerd. Bij een Groengasinstallatie is er een brandstofkeuzeschakelaar met tankmeter. Op het display kunt u zien of de auto op benzine of Groengas rijdt.

De Groengasinstallatie wordt gekeurd door de Rijksdienst van Wegverkeer (RDW)

Voor informatie over het ombouwen van voertuigen kunt u bij onze leden Greenes en Prins terecht.

 Greenes 

Greenes kan een aardgas-installatie inbouwen in een zeer ruim assortiment aan personen- en bestelwagens met een benzinemotor.

Een auto met een Aardgas/Groengas installatie rijdt niet anders dan een auto met een benzine- of dieselmotor. Wel maakt de motor van een auto met Aardgas/Groengas installatie minder geluid dan een dieselmotor en trilt ook aanzienlijk minder. De grote verschillen zitten voornamelijk in het brandstofsysteem van de Aardgas/Groengas installatie.

De druk van aardgas wordt tijdens het tanken verhoogd tot circa 200 bar. Dit gecomprimeerde aardgas (Compressed Natural Gas, CNG) wordt in het voertuig opgeslagen in tanks die wij zo ruimtebesparend mogelijk monteren.

Bij onze CNG installatie is er een brandstofkeuzeschakelaar met tankmeter. Op het display kunt u zien of de auto op benzine of CNG rijdt.

Wij verzorgen de complete installatie, de programmering van de software en het testen van uw auto op de rollentestbank.Van zelfsprekend wordt de installatie gekeurd door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW).

 http://www.greenes.nl

1

Prins

 Prins Autogassystemen B.V., groep partner van SHV Energy, is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de ontwikkeling van alternatieve brandstofsystemen. Prins heeft een uitstekende reputatie verworven door haar OEM-klanten, importeurs in verschillende landen en retrofit klanten te voorzien van kostefficiënte en innovatieve oplossingen voor een grote diversiteit aan motortypes. 

In samenwerking met Keihin Corp. Japan, één van ’s werelds belangrijkste fabrikanten van OE brandstofsystemen, heeft Prins een high-tech sequentieel gas injectiesysteem (VSI systeem) ontwikkeld, welke geschikt is voor zowel LPG (Liquid Petrol Gas) als CNG (Compressed Natural Gas) applicaties. 

Prins werkt nauw samen met haar klantenkring over de hele wereld om er zeker van te zijn dat alle systemen en componenten naadloos aansluiten op de nieuwste automotive ontwikkelingen. 

Prins Autogassystemen B.V. is NEN-EN-ISO-9001:2008 gecertificeerd. Alle componenten worden in-house getest en voldoen aan EU-R67-01/R110/R115, CSA en EPA regelgeving. Alle componenten worden 100% C.O.P. getest voor verzending. 

Prins is leverancier van alternatieve brandstofsystemen en componenten voor automotive, bus, HDV, industrieel en maritieme applicaties en heeft distributiekanalen in meer dan 50 landen gevestigd. Het enorme netwerk van toegewijde professionals is beschikbaar voor servicegerichte en technische ondersteuning.

http://www.prinsautogas.com